pinksterrit 2018

De Zwarte duivels in Blaubach (Duitsland).
Op 19 mei was het dan weer zover, het weekendje uit van MC De zwarte Duivels of te wel 'De Pinksterrit naar Duitsland' een traditie die nu al meer dan 20jaren standhoudt.
Om 8.00 u werd er verzameld aan Garage Swinnen in Sint-Huibrechts-Lille (Neerpelt). Nadat iedereen zich gemeld had, 11 personen op 8motoren, kon de rit om halfnegen beginnen. We werden uitgewuifd door enkele van onze leden.
Hoewel de vergrijzing in de club toeslaat, hebben wij met zijn allen een erg mooie en sportieve rit ondernomen naar Blaubach (Kusel).
Voor dit weekend voorspelden de weergoden niet veel goeds, het was erg koud bij vertrek, maar het bleef, op deze eerste dag, de hele dag droog. We arriveerden in groep rond half zes bij ons hotel. Na een opfrisbeurt en wat drinken , konden we deelnemen aan een goed voorziene barbecue.
De volgende morgen tien na negen arriveerde Theo (72 j). Hij was diezelfde morgen om 04:15 u opgestaan en om 6:10 u in Lommel vertrokken. Om 10:00 u vertrokken we voor een toertocht van ongeveer 220 km in en om Kaiserslautern. Een geweldige tour met veel bochtenwerk en een mooie omgeving. Maar met spijt in menig hart, moest de rit eerder afgebroken worden omdat het pijpenstelen regende en we al na een uurtje door en door nat waren. Voor we terug bij het hotel aankwamen, gingen we allemaal "even" tanken om de volgende morgen op tijd te kunnen vertrekken met een volle tank. Na gedoucht en iets gedronken te hebben werd er een diner geserveerd wat niets te wensen over liet.
Maandagmorgen negen uur vertrek, richting thuisbasis, een rit van 380 km. Het miezerige weer van de voorbije nacht, zorgde de eerste kilometers door de bergen voor nog erg natte wegen. De haarspelt bochten werden dan ook uiterst voorzichtig genomen. Het was een mooie terugreis door wederom een mooie omgeving.
Rond een uur arriveerden wij op een gezellig terrasje in Martelange, waar we samen nog iets aten alvorens de reis naar huis verder te zetten via de autostrade. En het was op deze autostrade dat we werden bijgehaald door Mariella en Marcel en Nicole en Danny. Zij konden er dit weekend niet bijzijn, maar besloten maandagmorgen om ons tegemoet te rijden. Rond zes uur kwamen we met z'n allen op het terras in Kleine Brogel aan en hebben het weekend nog even bijgepraat.
Het weekend is zonder pech verlopen. Dit keer werd de tour voorbereid door Joske en Theo die er een prachtige en zeer goed georganiseerde tour van maakten.
Een dikke merci hiervoor namens de groep die dit weekend mee was.
Heb je na het lezen van dit artikel zin om je aan te sluiten bij ons clubje, stuur dan een mailtje naar mcdezwarteduivels@gmail. com
Ben Je Op zoek naar een motorclub
waar je vrij kan zijn en waar je er geen verplichtingen zijn;
waar je ongeacht het type moto of aantal cc, altijd welkom bent.
Dan is motoclub "De Zwarte Duivels" misschien iets voor jou.









home

bestuur
kalender
kalender 2022
foto's
gastenboek
forum
links
sponsors
ter nagedachtenis
extra
reload

admin logon

Laatst bijgewerkt op
05-06-2024
om 08:00


weerbericht